Osvrt na tržište za 20.01.2021.-komponente za stočnu hranu i stoka

STOKA

Za danas smo imali oglašene cene za tovne svinje mini farma na cenu od 123-125 din/kg+PDV, svinje iz otkupa na 120-125 din/kg+PDV. Slabo je interesovanje i manje su cene u pregovaranjima u odnosu na prethodnu nedelju. Prasad farmska su se dogovarala na cenu od 240 din/kg+PDV. Za bikove i dalje imamo jače cene u ponudi, bikovi simentalci su se oglašavali na 220-236 din/kg+PDV, bikovi holštajn po ceni od 196,5 din/kg+PDV.

SOJINA SAČMA

Cena sojine sačme i danas zadržava trend rasta cena. Ponuda sojine sačme danas se uglašavala u rasponu cena od 65-65,5 din/kg+PDV. Ponude operativnih količina danas beležimo u Bečeju i Obrenovcu. U Somboru i Vrbasu za sada nema prerade ni ponude sojine sačme dok se sojina sačma u Velikom Gradištu tokom nedelje nudila po ceni od 65-66 din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Suncokretova sačma danas se oglašavala u rasponu ponuđenih cena od 34,5-35 din/kg+PDV. Ponude operativnih količina suncokretove sačme beležimo u Novoj Crnji, Somboru kao i u Zrenjaninu. Konačnih dogovora po ovim cenama koliko sazajemo od saradnika za sada nije bilo, mada cena suncokretove sačme zadržava trend rasta cena.