Osvrt na tržište za 21.01.2020. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

Ponuda merkantilnog kukuruza je dobra, nudi se na svim paritetima, a potražnje još uvek ima za ovom robom. Ponuđen je i kukuruz sa mogućnošću produženog lagera. Cene u ponudi se kreću od 15,8-16 din/kg+PDV, za suv kukuruz, a za kukuruz sa vlagom 14-16%, cena u ponudi je od 15,5-15,6 din/kg+PDV. Danas je trgovano prirodno suvim kukuruzom po ceni od 15,8-15,85 din/kg+PDV, na paritetu južnog Banata, a za kukuruz sa vlagom 15,4% postignuta je cena od 15,5 din/kg+PDV.

PŠENICA

Ono što bi za današnji dan izdvojili na tržištu merkantilne pšenice je da je pojačana potražnja za stočnom pšenicom. U potražnji su veće količine ove robe. Cena u ponudi za stočnu pšenicu je 18,5 din/kg+PDV, i možemo konstatovati da je u porastu. Beleženog trgovanja nije bilo. Mlinska pšenica bez promena, i cenovno je na nedeljnom nivou.

JEČAM

Ječam se danas nudio po ceni od 16,5 din/kg+PDV. Kao i predhodnih dana, nije bilo pomeranja oko cene, a ni konkretnih dogovora u trgovanju.

SOJA ZRNO

Oko soje zrna se još uvek ništa novo ne dešava. Kupci su krajnji potrošači, za svoje potrebe. Rado bi se dogovarali oko soje, ali su ponuđači poprilično suzdržani oko ponuda.