Osvrt na tržište za 21.04.2020. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

Dobra ponuda kukuruza posle nekoliko neradnih dana, a cene u ponudi bez većih promena u odnosu na prošlu nedelju od 16-16,3 din/kg+PDV. Ponuđen je takođe kukuruz sa produženim lagerom po ceni od 16,5 din/kg+PDV. Merkantilnim kukuruzom je danas trgovano po ceni od 16,1 din/kg+PDV. Trend cene ove merkantile zavisiće od potražnje od strane izvoznika i cene na FOB-u.

PŠENICA

Za razliku od kukuruza, merkantilna pšenica je ponuđena u manjim količinama na tržište. Međutim ni kupci nisu bili posebno aktivni danas. Što se cena tiče takođe nije bilo većih promena u odnosu na prošlu nedelju. Kako saznajemo od proizvođača, postoji bojazan za novi rod pšenice zbog nedostatka kiše. 

JEČAM

Ječam se danas nudio po ceni od 16 din/kg+PDV. Ponude su bile sa više pariteta. Pregovori su bili na tu cenu, ali nije bilo trgovanja.

SOJA ZRNO

Soja se danas više tražila nego nudila. Koliko smo mogli da primetimo, bilo je kupaca svih profila i tražila sa sa svih pariteta. Na terenu kupci su plaćali 41,3-41,5 din/kg+PDV fca utovareno prodavac. Trgovanja nije bilo.