Osvrt na tržište za 25.01.2022.-subvencije i regulative

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu  i šumarstvo raspisuje Konkurs za dodelu sredstava iz godišnjeg programa korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za šume AP Vojvodine za 2022. godinu.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje digitalizacije stočarske poljoprivredne proizvodnje u 2022. godine.
Ministarstvo privrede raspisuje sledeće Javne pozive:
Javni poziv po programu za početnike 2022;
Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2022. godini.
Vlada Republike Srbije donosi uredbu o utvrđivanju programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade u 2022. godini.
Ministarstvo zaštite životne sredine raspisuje sledeće konkurse:
Javni Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji iz individualnih izvora u u 2022. godini;
Javni Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2022. godini;
Javni Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2022. godini;
Javni Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini.