Osvrt na tržište za 25.02.2019. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

Prvog radnog dana u nedelji cene kukuruza, SRPS kvalitet, su se kretale od 15,7-16,2 din/kg+PDV, bez prijavljenog trgovanja. Kukuruz sa vlagom do 16% je istrgovan po ceni od 15,4 din/kg+PDV. Ponuda je i dalje neznatno veća od potražnje, ali trgovanje manjim količinama ove merkantile je zbog mimoilaženja u ceni na relaciji ponuđač-kupac.

PŠENICA

Kao i kod kukuruza, trenutno je veća ponuda od potražnja za ovom robom. Kupci su uglavnom mlinovi, a trgovci još uvek čekaju sa nabavkom robe. Cene u ponudi su nepromenjene u odnosu na prošlu nedelju.

JEČAM

Na samom početku nedelje ječam se nudio u rasponu cena 23,2-23,5 din/kg+PDV. Što preslikava cenu od kraja prošle nedelje kada su te cene prolazile u trgovanju.

SOJA ZRNO

Početak nedelje smo krenuli za ponudama od 38,5 din/kg+PDV, na više pariteta. U toku dana beležili smo i ponude na 38 din/kg+PDV. Što se tiče prijavljenih trgovanja uspeli smo da potvrdimo trgovanje po ceni od 38,5 din/kg+PDV na paritetu Zapadne Bačke. I zabeležena je još jedna realizacija sa terena na 38,1 din/kg+PDV. Svakako ostaje da ispratimo šta će se dešavati u toku ove nedelje.