Osvrt na tržište za 27.11.2023.- žitarice i uljarice

KUKURUZ

Merkantilni kukuruz, SRPS, je na tržištu ponuđen u rasponu cena od 16,5 do 17 din/kg+PDV. U Sremu, ponude kukuruza su manje u odnosu na ostale paritete a, cene u ponudi su više i kreću se do 17,4 din/kg+PDV. Prijavljeno je trgovanje po ceni od 16,5 din/kg+PDV.

D.P.

PŠENICA

Na tržištu merkantilne pšenice nije bilo većih promena u odnosu na prethodnu nedelju. Cene se kreću od 20 do 21 din/kg+PDV, u zavisnosti od kvaliteta. Trgovano je pšenicom 12% proteina po ceni od 20,3 din/kg+PDV. Ponuda hlebnog zrna je danas bila veća u odnosu na potražnju.

D.P.

JEČAM

Stočni ječam je na tržištu ponuđen po cenama od 16,4 do 16,5 din/kg+PDV. Trgovano je manjim količina po ceni od 16,4 din/kg+PDV. Ponuda je i dalje slaba.

D.P.

SOJA

Soja se za danas nudila po ceni od 53 do 55 din/kg+PDV uz obračun kvaliteta. Na samom početku nedelje oglašivači su krenuli sa jačim cenama u oglasima. Kupci su prisutni na tržištu, reaguju na dobre ponude u zavisnosti od mesta utovara i ponuđene količine. Spremnost kupaca da se plati soja je u rasponu cena od 52 do 53 din/kg+PDV uz obračun kvaliteta.

G.J.