Osvrt na tržište za 28.06.2022.-žitarice i uljarice

SOJA ZRNO

Izvesno je da su cene u pregovorima ispod 70din/kg+PDV. Po rečima saradnika postignut je dogovor za sojino zrno uz obračun kvaliteta na cenu od 69.5 din/kg+PDV. Nabavke su svedene na minimum i slabo je interesovanje.
 

KUKURUZ

Merkantilni kukuruz je na tržištu i danas ponuđen u rasponu cena 31-32 din/kg+PDV, dok su se kokretni pregovori završavali po ceni do 31 din/kg+PDV a, u pitanju su manje količine prometovane robe. Nema naglašene potražnje za ovom merkantilom. S druge strane, na paritetu srednjeg Banata, kako saznajemo u razgovoru sa našim saradnicima, dogovorena je veća količina kukuruza po ceni od 30 din/kg+PDV sa rokom isporuke krajem meseca jula.

PŠENICA

Ni danas na tržištu nema većih promena što se tiče ovogodišnjeg roda pšenice. Žetva se nastavlja, otkupne cene još uvek nema, prijem robe na otkupnim mestima je u jeku.

JEČAM

Na tržištu su ponuđene manje količine stočnog ječma u rasponu cena od 33-34 din/kg+PDV, ali konkretnih pregovora danas nije bilo. Cena na koju bi kupci reagovali je 31,5-32 din/kg+PDV