Osvrt na tržište za 28.09.2021.-žitarice i uljarice

SOJA ZRNO

I danas se nastavlja potraga za operativnim i slobodnim količinama koje su za prodaju. Koliko saznajemo sa terena 75 din/kg+PDV uz obračun kvaliteta je cena koja je u pregovorima. Oglašene cene u ponudi išle su do 78 din/kg+PDV kao Tel-kel.

SUNCOKRET

Oglašene cene su bile u rasponu cena 59-59,5 din/kg+PDV. Do kraja dana beležili smo i dogovor na 59 din/kg+PDV. Kad posmatramo tržište, veći je pritisak kupaca u odnosu na ponudu.

KUKURUZ

Merkantilni kukuruz i danas pratimo samo kroz ponude ove robe. Na tržište su ponuđene manje količine kukuruza rod 2021., a ponuđači su uglavnom izlazili sa svojim ponudama bez izražene cene da bi ostavili prostora za dogovor sa potencijalnim kupcima. Sporadično se pojavljuju i ponude prošlogodišnjeg roda. Što se cena tiče, ponuđači u ovom trenutku, očekuju da postignu cenu od 24,8-25 din/kg+PDV, za SRPS kvalitet.

PŠENICA

Ponude pšenice i dalje idu u rasponu cena od 27-28 din/kg+PDV, za pšenicu 12-13% proteina ali i dalje nema potvrda realizacija po ovim cenama. Što se potražnje tiče, ona je konstantna a, kupci teško mogu da prate trenutne cene ove robe.