Osvrt na tržište za 29.05.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA 

Danas smo imali ponude za sojinu sačmu uvoznu rinfuz indijsku 44% proteina po ceni od 45.6din/kg+PDV i za uvoznu rinfuz indijsku sa 46% proteina po ceni od 49din/kg+PDV. Ovu nedelju započinjemo sa malom količinom sojine sačme u ponudi, pogotovo kada se radi o ponudi domaće sačme. Kupci se i dalje ne izjašnjavaju kada je reč o nabavci, čekaju da se izdefiniše cena jer cena soje zrna i dalje pada.

SUNCOKRETOVA SAČMA 

Od suncokretovih sačmi, danas smo imali u ponude za suncokretovu sačmu domaću rinfuz u Novoj Crnji,Šidu, Somboru i Vrbasu po ceni od 22-22.3din/kg+PDV. Kao što su i najavljivali prošle nedelje cena sačme je od danas u ponudi po višim cenama, većina ponuđača još uvek nije izdefinisala cenu u ponudi za ovu nedelju. Danas imamo prijavljenu realizaciju na terenu za sačmu u Šidu po ceni od 21.5din/kg+PDV.

STOKA 

Danas smo na tržištu zabeležili prisutniju ponudu tovnih svinja farmskih, u nivou cena od 145-155din/kg+PDV, bez prisustva interesovanja kupaca i prerađivača da završe trgovanje na ovaj nivo cena, te smo prilikom iniciranja ponude usmenim putem u kontaktu sa mesnicama i otkupljivačima došli do saznanja da je spremnost njihova da plate nivo cene od 140din/kg+PDV, na odloženo plaćanje, na period 14 dana.