Osvrt na tržište za 29.08.2018. - komponente za stočnu hranu i stoka

SOJINA SAČMA

Kako saznajemo na terenu danas nema operativne sojine sačme, mala količina sojine sačme dijamant koja je bila operativna u Zrenjaninu prodata je po ceni od 41din/kg+PDV. Danas smo imali prijavljenu realizacije za uvoznu sačmu indjsku rinfuz po ceni od 41din/kg+PDV, od uvoznih sačmi klijenti danas prijavljuju i ponude nemačke sačme po ceni od 40.5din/kg+PDV.

SUNCOKRETOVA SAČMA

Danas imamo prijavljenu realizaciju na terenu za suncokretovu sačmu Dijamant po ceni od 24din/kg+PDV. Za danas nemamo operativnu ponudu za suncokretovu sačmu, postoje samo najave za sutra za  sačmu u Dijamantu.

STOKA

Danas veoma aktivan dan po pitanju ponude stoke na domaćem tržištu. Tovne svinje farmske su nuđene po ceni od 145din/kg+PDV, tovne svinje mini farma su se nudile po ceni od 140-148.15din/kg+PDV, tovne svinje iz otkupa nudile su se po ceni od 120-135din/kg+PDV, pri čemu je vidljiv trend pada cena tovnih svinja u ponudi. Istaknuta je i ponuda jaganjaca u južnobačkom i južnobanatskom okrugu i cene u ponudi se kreću od 227-250din/kg+PDV, takođe vidljiv pad cena u ponudi, usled smanjene tražnje i prisutne mere zabrane izvoza u Izrael.