Osvrt na tržište za 29.08.2018. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

Slaba potražnja za kukuruzom uslovljava i manje zaključenih trgovanja. Što se tiče cene, na nedeljnom je proseku i kreće se od 15.5-16din/kg+PDV. Prijavljeno je trgovanje prirodno suvog kukuruza rod 2018 po ceni od 15.5din/kg+PDV, a po istoj ceni je istrgovan i prošlogodišnji kukuruz veštački osušen. Ono što je takođe bitno je cena otkupa novog roda kukuruza. Prema informacijama sa terena jedna od cena i uslovima otkupa je 15.3din/kg+PDV na otkupnim mestima i na bazi vlage do 14%.

PŠENICA

Od početka nedelje primetna je tendencija blagog pada cene ( i u ponudi) merkantilne pšenice rod 2018, tako da kvalitetna pšenica koja je nuđena i po 20din/kg+PDV, nije imala kupca. Međutim, potražnja za ovom robom je prisutna.

SOJA ZRNO

Danas, izuzetno mirno po pitanju interesovanja za ovom merkantilom. Kupci se više interesuju i raspituju za novu soju. Ponuđači su se oglašavali sa ponudama bez cena.

JEČAM

U ponudi danas, ječam džakiran po ceni od 18.3din/kg+PDV. Ječam, rinfuz, danas se nudio po ceni od 18din/kg+PDV. Pregovori su se danas vodili za stočni rinfuz ječam, po ceni od 18din/kg+PDV.

SUNCOKRET

Danas smo imali ponudu suncokreta po ceni od 31din/kg+PDV. Kupci su se izjašnjavali da bi najviše platiti 30din/kg+PDV, tako nije bilo trgovanja.