Osvrt na tržište za 30.07.2018. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

Početak radne nedelje što se tiče ponude i potražnje kukuruza bez promena. Slaba tražnja, a u ponudi jaz između najniže i najviše ponuđene cene je veliki. Beležene cene u ponudi za prirodno suv kukuruz 15.2-16.5din/kg+pdv, a za veštački suv ponuđena je cena 16.6din/kg+pdv. Prijavljenog trgovanja nije bilo. Danas smo imali ponudu kukuruza na zeleno po ceni od 15din/kg+pdv.

 

PŠENICA

I prvog radnog dana u ovoj nedelji potražnja za ovom primarnom kulturom je velika. Traže se sve kategorije ovogodišnjeg roda pšenice, kao i rod 2017. Kupci su i mlinska industrija ali i trgovačke firme, kao i izvoznici. Veliko interesovanje za ovom robom dovodi do rasta cena u ponudi, pa u zavisnosti od kategorije i kvaliteta, na terenu se trguje i preko 17din/kg+pdv.

SOJA ZRNO

Početak nedelje obeležile su ponude soje po cenama u rasponu 36.8-38din/kg+PDV. I dalje, veće interesovanje od strane ponuđača. Neki od njih, prodaju jer im je hitno da prodaju određene količine, dok drugi ne bi prodavali po trenutnim cenama, jer očekuju da će doći do rasta cena. Trgovanje danas nismo beležili.

JEČAM

Ponuđena cena ječma na današnji dan je na 15.9din/kg+PDV. Trgovanja danas nismo beležili.