Osvrt na tržište za 30.08.2018. - žitarice i uljarice

KUKURUZ

Pred kraj radne nedelje nema većih promena u cenama i trgovanju merkantilnog kukuruza. Maksimalna cena u ponudi je 15.8din/kg+PDV što je trenutno cena po kojoj se ne završava trgovanje. Za kukuruz rod 2017, prirodno suv ponuđena je cena od 15.5-15.8din/kg+PDV, a prijavljeno je trgovanje po ceni od 15.5din/kg+PDV. Očekuju se otkupne cene novog roda.

PŠENICA

Tokom cele nedelje trgovalo se po nižim cenama u odnosu na prošlu nedelju, tako da možemo reći da je došlo do blagog pada cene pšenice. Prijavljeno je trgovanje pšenice rod 2018, srps, po ceni od 19.2din/kg+PDV.

SOJA ZRNO

U ponudi na današnji dan soja zrno 2017.  se nudila po ceni u rasponu 36.7-37din/kg+PDV. Trgovanja danas nismo beležili. Kupci su više zainteresovani za soju ovogodišnjeg roda. U razgovoru sa saradnicima došli smo do informacije da je jedna firma izašla sa otkupnom cenom nove soje u iznosu od 29.5din/kg sa uračunatim PDV-om prema poljoprivrednim proizvođačima.

JEČAM

Danas u ponudi, ječam stočni rinfuz po ceni od 18din/kg+PDV. Interno, u razgovoru sa klijentima smo došli do informacije da se na terenu džakiran ječam trguje po ceni od 19din/kg+PDV.