Osvrt na tržište za 31.08.2020.-žitarice i uljarice

SOJA ZRNO

Danas smo imali prve oglašene cene za soju zrno rod 2020. Oglašivači su nudili novu soju po cenama od 41-42 din/kg+PDV. Kako saznajemo od naših saradnika, pregovori su se zavšili po ceni od 41 din/kg+PDV.

SUNCOKRET

Za danas smo imali malo oglašenih ponuda. Jedan od razloga je već završena žetva, a drugi oglašavanje objava bez naznačenih cena. Oglašivači su razmišljali o oglašenoj ceni od 35 din/kg+PDV. Mada koliko čujemo sa terena neki naši saradnici dobijali su 34-34,2 din/kg+PDV kao konačnu cenu.

KUKURUZ

Danas se u ponudi na tržište mogao naći kukuruz i rod 2019., kao i rod 2020. U zavisnosti od toga koji rod je ponuđen i u kom procentu vlage, cene su se kretale od 16-19,5 din/kg+PDV, više o tome na www.infotim.rs. Sve veća ponuda novog roda dovodi do stagniranja cene ove merkantile.

PŠENICA

Merkantilna pšenica i na početku ove nedelje nema promena po pitanju cena. Na tržištu je ponuđena pšenica različitog kvaliteta u rasponu cena od 18-18,3 din/kg+PDV. Potražnja je još uvek slaba.

JEČAM

Mala potražnja za ovom robom kao da je zaustavila i ponuđače. Na početku nedelje je ponuđena manja količina stočnog ječma po ceni od 15,5 din/kg+PDV.