Privredna komora Vojvodine uz logističku podršku InfoTim Logistike organizovala je tematski skup FINANSIRANJE POLJOPRIVREDE UZ PODRŠKU DRŽAVE U 2019.

Sala u kojoj je skup održan bila je popunjena do poslednjeg mesta. Ova činjenica govori da naši poljoprivredni proizvođači koriste subvencije i da žele da budu maksimalno informisani o tome na koji način država planira da pomogne poljoprivrednu proizvodnju u 2019. godini. 

Jelena Drobnjak, sekreta Udruženja poljoprivrede Privrede komore Vojvodine je bila moderator ovog skupa, a pristune je najpre pozdravio predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević.

Jednu od najvećih izmena u ovoj godini potvrdio je dr Nenad Katanić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. U pitanju je subvencija goriva, koja se već uveliko isplaćuje, a koja je, radi jednostavnijeg postupka naplate, stavljena u redovna davanja, te je sada iznos subvencija 5.200din/ha.

Mladen Petković, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je najavio konkursne linije Pokajinskog sekretarijata za ovu godinu. Kao najbitniju stavku je naveo da će subvencije za višegodišnje zasade biti povećane.

Direktor Razvojnog fonda AP VojvodineGoran Savić je pozdravio prisutne u ime ove institucije i predstavio izmene u njihovim kreditnim linijama, nakon čega je Jelena Trenkić održala prezentaciju svih kreditnih linija. Bitno je naglastiti da su konkursi ove institucije otvoreni tokom cele godine. 

Ispred Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede je Sandra Sogić predstavila konkursne linije za kredite ove institucije, dok je Nebojša Ivanišević ispred Garancijskog fonda Vojvodine predstavio u kojim investicionim segmentima se mogu dobiti garancije od ove institucije.

Skup se završio pitanjima od strane posetila skupa upućenima pre svega predstavnicima Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. Diskusija je bila dinamična i jako zanimljiva, a posetioci su dobili odgovore na svoja konkretna pitanja.

Zaključak je da su ovakvi skupovi izuzetno svrsishodni i potrebni, pa nastavljamo sa planiranjem novih aktivnosti. Pozivamo Vas da nam sugerišete teme koje su od interesa za Vaše poslovanje.