Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima raspisuje JAVNI POZIV ZA PRUŽANJE POMOĆI U STAMBENOM ZBRINJAVANJU IZBEGLIH, PROGNANIH I RASELJENIH LICA U VOJVODINI PUTEM DODELE SREDSTAVA ZA OTKUP SEOSKIH KUĆA SA OKUĆNICOM U 2019. GODINI

Javni poziv se raspisuje za lica koja su u skladu sa zakonom imala status izbeglih, prognanih i raseljenih lica na teritoriji Republike Srbije, a imaju boravište odnosno prebivalište na teritoriji AP Vojvodine, do dana stupanja na snagu Odluke o osnivanju Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima (21. decembra 2006. godine), i koja imaju nameru da ostanu i žive u lokalnoj zajednici koja se nalazi na teritoriji AP Vojvodine.

Maksimalan iznos sredstava za pružanje pomoći za stambeno zbrinjavanje po korisniku Fonda iznosi 1.000.000,00 (milion) dinara i pomoć je bespovratna.

Izabrani korisnik pomoći za rešavanje stambenog pitanja otkupom seoske kuće sa okućnicom može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u kupoprodajnoj ceni kuće u iznosu do 50% od ukupnog iznosa koji Fond obezbeđuje.

Javni poziv se raspisuje za lica koja imaju prebivalište, odnosno boravište u nekoj od sledećih opština: Novi Sad, Bačka Palanka, Bačka Topola, Vrbas, Vršac, Zrenjanin, Inđija, Kula, Novi Bečej, Ruma i Žabalj.

 

Detaljan prikaz ove uredbe/zakona, možete pogledati na sledećim linkovima: