Kompanija Filip Moris i organizacija ENECA raspisuju konkurs Pokreni se za posao. Rok za konkurisanje 31.03.2019.

Šta je program „Pokreni se za posao"?

Program „Pokreni se za posao” su 2009. godine pokrenule kompanija Filip Moris i organizacija ENECA, u želji da doprinesu smanjenju nezaposlenosti u Srbiji i podstaknu preduzetništvo u našoj zemlji.

Preduzetnički duh, inovativnost, kreativnost i hrabrost su vrednosti koje i sami neguju u svojim organizacijama, a kroz program „Pokreni se za posao” prenose i u svoje okruženje. Zbog toga će i ove godine podržati inovativne, disruptivne male biznise, koji mogu da naprave razliku. Zato, ako veruješ da je tvoja ideja jedinstvena i inovativna, ovo je prilika da je ostvariš!

Šta ti pruža program Pokreni se za posao?

  • donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne za pokretanje ili unapređenje biznisa, u vrednosti do 1.000.000 dinara, uz obavezno finansijsko učešće u iznosu od 20 odsto vrednosti granta;
  • poslovne i stručne obuke;
  • stalnu savetodavnu i mentorsku pomoć.

Šta ti je potrebno kako bi učestvovao u našem programu?

  • dobra, inovativna i održiva poslovna ideja za pokretanje ili unapređenje sopstvenog biznisa (inovativnost može biti u samom proizvodu, načinu proizvodnje, tehnologiji i/ili pristupu poslovanju);
  • prebivalište ili boravište na teritoriji Republike Srbije;
  • dodatni plus je ako tvoja ideja poštuje neke od principa održivog razvoja kao što su društveno-odgovorno poslovanje, korišćenje obnovljivih izvora energije, energetska efikasnost, zaštita i očuvanje životne sredine, a posebno je važno zapošljavanje lokalnog stanovništva i korišćenje njihovih znanja i veština.

Program „Pokreni se za posao“ prepoznat je i kao jedan od najznačajnijih programa koji promovišu preduzetništvo u Srbiji, a 2015. godine proglašen je za nacionalnog pobednika u kategoriji investiranja u preduzetničke veštine od strane Evropske unije i Ministarstva privrede. Na kontinentalnom takmičenju u Luksemburgu je svrstan u 10 najboljih projekata za podršku preduzetništvu u Evropi.

U prve tri godine realizovan je kao regionalni program za podršku preduzetništvu u nišavskom okrugu, a nakon velikog uspeha i interesovanja iz ostalih krajeva Srbije, 2012. godine proširen je na teritoriju čitave Srbije.

Jedinstven je po tome što, osim grantova za pokretanje malih biznisa, pruža i dodatnu podršku u smislu potrebnih obuka, saveta i
konsalting usluga.

Dosadašnji rezultati

– 9 ciklusa
– 742 podržana preduzetnika, od kojih je 309 preduzetnica i 345 mladih do 35 godina
– 940 obezbeđenih poslovnih i stručnih obuka
– 2.000+ radnih mesta proisteklih iz pokrenutih ili unapređenih poslovanja/biznisa

Saglasnost i biznis plan možeš poslati poštom ili na naš mejl do 31. marta!

Prijave

Saglasnost i biznis plan možeš poslati poštom ili na naš mejl do 31. marta!

SELEKCIJA I INTERVJU

Ukoliko tvoj biznis plan prođe prvu selekciju, očekuj posetu ekonomskih stručnjaka iz organizacije ENECA tokom aprila i maja!

Ukoliko prođeš u finalni krug, dobićeš priliku da prezentuješ svoju ideju u toku juna.

PREZENTACIJA IDEJA

Ukoliko prođeš u finalni krug, dobićeš priliku da prezentuješ svoju ideju u toku juna.

REALIZACIJA

Sve aktivnosti u vezi realizacije odabranih ideja odvijaće se od jula do novembra.

 

pokrenisezaposao@eneca.org.rs