Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje, kao i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju na teritoriji AP Vojvodine u 2018.godini

 Predmet konkursa jeste dodela sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje u 2018. godini, kao i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju. Namena i visina sredstava Sredstava po ovom konkursu dodeljuju se za sufinansiranje: 1. troškova kontrole i sertifikacije proizvoda dobijenih po metodama organske proizvodnje od ovlašćenih organizacija koje izdaju sertifikat, za organske proizvode u 2018. godini; 2. nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju:

- nabavka specijalizovane opreme za mehaničko regulisanje korova - razne vrste češljeva, zvezdaste drljače, oprema za suzbijanje korova putem plamena, putem vrele vode, potom medjurednih kultivatora i sl.

- nabavka čizel plugova (razrivači),

- nabavka opreme za tretiranje organskih useva (prskalice i atomizeri).

Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je ukupno 10.000.000,00 dinara, Sredstva namenjena po ovom konursu predviđena su za sufinansiranje do 80% podrške od plaćenog iznosa za troškove kontrole i sertifikaciju organske proizvodnje, kao i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju, umanjenog za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost. Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi jeste do 1.000.000,00 dinara. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava priznavaće se jedino priključne mašine kupljene posle 01.01.2018. godine, što mora biti dokumentovano avansnim računom, računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, jedinstvenim carinskim ispravama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza, kao i drugim dokazima koji nose datum nakon 01.01.2018. godine.

Detaljan prikaz ove uredbe/zakona, možete pogledati na sledećim linkovima: