Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije zajednički objavljuju JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOM SAJMU SVEŽEG VOĆA I POVRĆA „FRUIT LOGISTICA“ 2020, BERLIN, NEMAČKA

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije „FRUIT LOGISTICA“ 2020, koji će se održati u Berlinu, Nemačka, u periodu od 05. do 07. februara 2020. godine.

 

Na sajmu „FRUIT LOGISTICA“ 2020, srpske kompanije predstaviće svoje proizvodne programe, na nacionalnom štandu površine 124m2, u hali B. Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

 

„FRUIT LOGISTICA“ (www.fruitlogistica.com) je jedna od najvećih međunarodnih sajmova proizvođača svežeg voća i povrća na svetu koji se svake godine održava u Berlinu, Nemačka. U 2019. na sajmu je izlagalo 3.276 izlagača iz 90 zemalja. Sajam je posetilo preko 78.000 posetilaca iz 138 zemalja.

Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snose organizatori, dok izlagači snose troškove participacije za učešće izlagača u troškovima nastupa na sajmu u okviru nacionalnog štanda u iznosu od 2.500,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja profakture.

 

Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta, smeštaja i transporta eksponata.

 

Pravo na učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Republici Srbiji koji se bave proizvodnjom svežeg voća i povrća.

 

Popunjena, potpisana, overena i skenirana prijava kao i skenirano Uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza primaće se do petka, 01. novembra do 16 časova, a šalju se elektronskom poštom na e-mail: nina.mirkovic@pks.rs

 

 

 

Original uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza i doprinosa, zajedno sa popunjenom, potpisanom i overenom prijavom neophodno je poslati poštom na adresu: Privredna komora Srbije, ul. Resavska 13-15, 11000 Beograd, sa naznakom: Centar za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja, za Jovanku Ćalinu.

 

U slučaju da se na javni poziv prijavi manje od 5 privrednih subjekata organizatori zadržavaju pravo da bez ikakvih posledica otkaže nastup. U slučaju prijavljivanja većeg broja učesnika prednost u rangiranju će zavisiti od:

 

  • visine ostvarenog izvoza u prethodnoj godini,

  • uspešnosti nastupa na prethodnim sajmovima u organizaciji Agencije ili Komore,

  • postojanja novog dizajnerskog rešenja, novog proizvoda, proizvodnog procesa i sl,

  • vremena podnošenja prijave

 

Ispunjenost uslova i izbor izlagača utvrđuju organizatori u skladu sa Pravilima o učestvovanju na sajmu.

Detaljan prikaz ove uredbe/zakona, možete pogledati na sledećim linkovima: