KONKURS za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne) u poljoprivredi u 2016. godini

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavljuje dodelu kredita namenjenih za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne). Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima – fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će se realizovati isključivo na terotoriji AP Vojvodine.

KONKURS za dodelu kredita za nabavku košnica i opreme za pčelarstvo u 2016. godini

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavljuje dodelu kredita namenjenih za kupovinu novih košnica i opreme za pčelarstvo. Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima – fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje i bušenje bunara u 2016. godini

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavljuje dodelu kredita namenjenih za kupovinu sistema i opreme za navodnjavanje i bušenje bunara. Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima – fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će se realizovati isključivo na terotoriji AP Vojvodine.

KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima u 2016. godini

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavljuje dodelu kredita namenjenih za kupovinu novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima. Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima - fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine,upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će se realizovati isključivo na terotoriji AP Vojvodine.

KONKURS za dodelu kredita za nabavku novih protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda u 2016 godini

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavljuje dodelu kredita namenjenih za nabavku novih protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda u 2016 godini. Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima - fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine,upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će se realizovati isključivo na terotoriji AP Vojvodine.

KONKURS za dodelu kredita za nabavku kvalitetne teladi za tov u 2016. godini

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavljuje dodelu kredita namenjenih za nabavku kvalitetne teladi za tov u 2016 godini.Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima - fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine,upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

KONKURS ZA DODELU SUBVENCIJA ZA SUFINANSIRANJE OSIGURANJA USEVA, PLODOVA VIŠEGODIŠNJIH ZASADA I RASADNIKA OPŠTINE BAČ

Sufinansiraće se premija osiguranja u iznosu od 50% od visine premije osiguranja bez uračunatog poreza na premiju neživotnog osiguranja, ako je podnosilac zahteva kod društva za osiguranje osigurao useve i plodove od rizika umanjenja prinosa i rasadnike i mlade višegodišnje zasade pre stupanja od rizika koji su propisani uslovima osiguravajućih društava i to do 5ha veličine poseda (sufinansira se maksimalno 5ha).Pravo na subvencije imaju fizička i pravna lica na teritoriji opštine Bač.

KONKURS ZA DODELU SUBVENCIJA ZA SUFINANSIRANJE INVESTICIJA U FIZIČKA SREDSTVA POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA OPŠTINE BAČ

Sredstva budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Bač su namenjena za nabavku mehanizacije i opreme za setvu, sadnju i zaštitu bilja i navodnjavanje / odvodnjavanje za voćarsku i vinogradarsku proizvodnju, proizvodnju sadnog materijala i povrtarsku proizvodnju ( uklljučujući i proizvodnju rasada i cvećarstvo)na otvorenom polju; nabavka mehanizacije za voćarsko vinogradarsku proizvodnju ( nabavka preciznih mašina za setvu, mašina za rasađivanje rasada, visokokvalitetnih prskalica ili atomizera za zaštitu od bolesti korova i štetočina, nabavka sistema sa mikroprskalicama za zaštitu voćnjaka vinograda i rasadnika od izmrzavanja, nabavka protivgradnih mreža i prateće opreme; nabavka sistema kap po kap,nabavka plastičnih folija agrotekstila i prskalica za navodnjavanje), izgradnja staklenika i nabavka opreme i/ili materijala za povrtarsku proizvodnju i proizvodnju jagodastog voća, kao i rasadničku proizvodnju i cvećarstvo u zaštićenom i poluzaštićenom prostoru(nabavka konstrukcije za plastenike i staklenike, visokokvalitetnih višegodišnjih, višeslojnih folija za plastenike, sisteme za zagrevanje plastenika, sisteme za veštačko osvetljenje, sisteme za navodnjavanje i đubrenje vodotopivim đubrivima i stolova za proizvodnju rasada) za staklenike i plastenike i opreme za stočarstvo (hranilice, pojilice, muzilice i dr)

KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA REGISTROVANIM POLJOPRIVREDNICIMA ZA PODSTICANJE PRIMARNE POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE – GOVEDARSTVA I SVINJARSTVA NA TERITORIJI OPŠTINE SENTA U 2016. GODINI

Na osnovu člana 9. Odluke o osnivanju Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede opštine Senta („Službeni list opštine Senta”, br. 4/2013), a na predlog Komisije za razvoj poljoprivrede opštine Senta predsednik opštine Senta dana 15.08.2016. godine raspisuje KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA REGISTROVANIM POLJOPRIVREDNICIMA ZA PODSTICANJE PRIMARNE POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE – GOVEDARSTVA I SVINJARSTVA NA TERITORIJI OPŠTINE SENTA U 2016. GODINI I CILJ DODELE BESPOVRATNIH SREDSTAVA Osnovni cilj dodele bespovratnih sredstava je finansijska pomoć za pokriće troškova reproduktivnog materijala za veštačko osemenjavanje i o izvršenim veterinarskim uslugama držaoca mlečnih krava (goveda) i krmača (svinja) radi poboljšanja, odnosno očuvanja osobina domaćih životinja vodeći računa o njihovoj vitalnosti na teritoriji opštine Senta u 2016. godini.