Osvrt na tržište za 07.05.2018. - žitarice

KUKURUZ

Za početak nedelje dosta dobra ponuda kukuruza, na svim paritetima.Bilo je interesovanja od strane kupaca za tendenciju cene, jer su mnogi očekivali da će cena pasti ispod 17.4din/kg+PDV. Međutim, danas je prijavljeno trgovanje prirodno suvog kukuruza do 16%vl,po ceni od 17.4din/kg+PDV, i izvesna količina veštački suvog po ceni od 17.4-17.5din/kg+PDV. U ponudi cena je išla do 17.8din/kg+PDV.

PŠENICA

Kada je pšenica u pitanju, bez promena u odnosu na prošlu nedelju. Slaba ponuda ove robe, a potražnja i dalje prisutna, najčešće za pšenicom od min.12%proteina pa naviše. Zanimljivo je da za ovaj period godine nema pritiska ponuđača ove robe.

SOJA ZRNO

Početak nedelje obeležile su ponude zrna soje po cenama u rasponu od 47-48dim/kg+PDV. Cene u ponudi su više u odnosu na prethodnu nedelju. Danas poprilično mirno po pitanju tražnje za sojom. Ponuđači očekuju da će se ove nedelje više trgovati i interesovati za soju, s obzirom na kraću prethodnu radnu nedelju.

JEČAM

Prvi radni dan u nedelji, obeležilo je mirno tržište po pitanju ječma. Slaba ponuda ječma na tržištu. Interno, u razgovoru sa saradnicima došli smo do informacije, da se ječam na terenu nudi po ceni od 17.8din/kg+PDV.