Osvrt na tržište za 11.06.2018. - žitarice

KUKURUZ:

Za početak radne nedelje, manja ponuda kukuruza u odnosu na prošlu nedelju. Preko Info Tim Logistike je prijavljeno trgovanje prirodno suvog po ceni od 16.7din/kg+pdv. Cene u ponudi do 17din/kg+pdv. Da li će žetva smanjiti ponude kukuruza na tržištu?

PŠENICA:

 Pšenica rod 2017 je i dalje tražena roba. Cene u ponudi  "ne popuštaju"  od 17.9-18din/kg+PDV za srps kvalitet. Cena pšenice rod 2018, danas po ceni od 17din/kg+PDV bez prijavljenog trgovanja. Možemo zaključiti na osnovu informacija sa terena da je cena ove robe prilično nestabilna i još uvek ne možemo govoriti o potencijalnoj otkupnoj ceni.

SOJA ZRNO: 

Prvi radni dan u nedelji obeležile su ponude soje zrna po cenama u rasponu 42.5-43din/kg+PDV. Kupci su i dalje suzdržani što se tiče ozbiljnijih nabavki. Uglavnom kupuje se nešto što je trenutno na lageru kod skladištara i ukoliko su potrebne neke manje količine. Trgovanja danas nismo beležili.

JEČAM: 

Žetva je već uveliko počela. Kiša je u nekim regionima malo pauzirala žetvu, ali i tokom današnjeg dana nastavljen je da se nudi ječam ovogodišnjeg roda. Ponuđene cene su u rasponu 16-16.5din/kg+PDV. Danas su beležena trgovanja po ceni od  16din/kg+PDV, što je cena na nivou prošlonedeljnih. Da li će biti nekih promena po pitanju cena ječma u toku nedelje, ostaje nam da ispratimo.