Osvrt na tržište za 12.06.2018. - žitarice

KUKURUZ:

U odnosu na jučerašnji dan malo je bolja ponuda kukuruza. Cene u ponudi od 16.8-17din/kg+PDV, i za veštački i za prirodno sušen kukuruz, a trgovalo se upravo po ovim cenama. Preko Info Tim Logistike prijavljeno je trgovanje jedne određene količine veštački suvog po ceni od 16.8din/kg+PDV, i prirodno suvog po ceni od 16.9din/kg+PDV. Dakle još nema nekog poremećaja na tržištu ove robe.

PŠENICA:

Trend interesovanja za starom pšenicom se nastavlja, a ponude i dalje nezadovoljavajuće. U kontaktu sa saradnicima saznajemo da žetva pšenice na pojedinim prostorima može da počene već  u naredna par dana. Komentarišu se i potencijalne cene otkupa roda 2018.

SOJA ZRNO:

Na današnji dan, preko sistema informacija u poljoprivredi i prehrani, Info Tim Logistike, zrno soje se nudilo po cenama u rasponu 42.5-43din/kg+PDV. Situacija na tržištu soje i dalje nepromenjena kada je u pitanju interesovanje od strane kupaca.  U skladu sa tim, današnji dan je protekao bez trgovanja.

JEČAM:

Ponuđene cene ječma na današnji dan su u rasponu cena 16-16.5din/kg+PDV. Trgovanja se odvijaju po ceni od 16din/kg+PDV.  Kako žetva odmiče, tako su veća interesovanja i od strane ponude i od strane potražnje.