Osvrt na tržište za 17.05.2018. - žitarice

KUKURUZ

Slabija ponuda robe bez prijavljenog trgovanja danas, cene u ponudi za prirodno suv od 17.6-18din/kg+PDV, za veštački suv 17.8-17.9din/kg+PDV. Interno saznajemo da se cena kukuruza za fca luka kreće od 18-18.2din/kg+PDV.

PŠENICA

Danas veoma pasivno na tržištu pšenice, bez prijavljenih trgovanja preko sistema Info tim logistika, dok je prisustvo kupaca i tražnje za merkantilnom pšenicom rod 2017 zabeleženo danas. Na terenu smo interno saznali da je bilo trgovanja za pšenicu oko 13% proteina na cenu od 17.9din/kg+PDV u srednjebanatskom okrugu, zbog hitnosti prodaje. Na povećanu tražnju za pšenicom, nemamo adekvatnu ponudu, jer prodavci teže ka većoj ceni i čekaju spremnost kupaca da plate viši nivo ponuđenih cena.


SOJA ZRNO

Ponuda soje, u odnosu na potražnju, je veća a raspon cena u ponudi je od 46.5-48din/kg+PDV. S obzirom na to, a i na osnovu informacija koje dobijamo na terenu, cena koju su kupci spremni da plate je 46.5din/kg+PDV sa tendencijom pada. Mnogi odlažu trgovanje za sledeću nedelju očekujući niže cene u ponudi.