Osvrt na tržište za 21.06.2018.- žitarice

KUKURUZ:

Cena kukuruza u ponudi već danima ne silazi ispod 17din/kg+PDV do čak 17.6din/kg+PDV. Bez obzira što nema pojačane potražnje ipak je realizovana izvesna količina prirodno suvog kukuruza po ceni od 17.3din/kg+PDV, što je najjača cena tokom ove nedelje. Dalji trend cene kukuruza je teško proceniti ako posmatramo potražnju.

PŠENICA:

Ponude pšenice rod 2018, su dosta dobre, na više pariteta, u rasponu cena od 16.5-17din/kg+PDV, uz prijavljeno trgovanje po ceni od 16.5din/kg+PDV. Sve češće se spominje problem kvaliteta pšenice, odnosno hektolitarske mase. Na skoro svim paritetima saznajemo, da će biti i pšenice sa hektolitrom ispod 75, čak i ispod 70hl.
 

SOJA ZRNO:

Današnji dan u znaku kupaca kada je u pitanju soja. Kupci su se danas izjašnjavali da su spremni da plate cenu u rasponu 37-39.5din/kg+PDV. Ponuđene cene i dalje na nivou od 42.7din/kg+PDV. Trgovanja na današnji dan nismo beležili. Ostaje nam da ispratimo šta će se dešavati sa ovom robom kada su trgovanja u pitanju, koja je to cena na koju i kupac i prodavac mogu da pristanu.

JEČAM:

Na današnji dan slaba ponuda ječma. Ponuđen je ječam stočni tel-kel na 16.2din/kg+PDV. Trgovanje na današnji dan nismo beležili.