Tematski skup za IPARD meru M3

Privredna komora Vojvodine u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i uz logističku podršku Info Tim Logistike je 16.03.2018. organizovala tematski skup vezan za predstavljanje IPARD mere M3, koja se tiče investicija u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga proizvoda o proizvoda ribarstva.

Raspisivanje ove mere se očekuje tokom marta, kako je napomenuto na skupu.

Uvodno obraćanje je bilo od strane pomoćnika ministra u Sektoru za ruralni razvoj Zorana Janjatovića. Posetiocima skupa je približeno ko može biti korisnik sredstava iz ovog javnog poziva, kao i koji su opšti i posebni uslovi i kriterijumi rangiranja. Takođe je bilo reči i  o listi prihvatljivih troškova za ovu meru.

O isplati IPARD podsticaja za meru M3 govorio je Živko Mrđa, iz Uprave za agrarna plaćanja, Sektora za odobravanje plaćanja. U tom delu su se posetioci skupa mogli informisati o načinu podnošenja zahteva za isplatu, kao i koliki je protek roka između završetka investicije i podnošenja zahteva za isplatu. Interesantna je informacija da između završetka investicije i podnođenja zahteva za isplatu može proći najviše 30 dana.

Deo vremena je bio odvojen za postavljanje pitanja od strane posetilaca, koji su mogli da razjasne neke nedoumice vezane baš za njihovo poslovanje.

Svakako će se mnogo više znati o uslovima i potrebnoj dokumentaciji kada poziv bude bio raspisan, jer uz svaki poziv ide i poseban pravilnik namenjen baš za taj poziv.